Katka Bobčíková zazářila v opeře Dido and Aeneas od Henryho Purcella

Dne 21. 3. 2019 se uskutečnil koncert v sále Leoše Janáčka na konzervatoři v Ostravě. Postavu královny kartaginské ztvárnila velmi talentovaná umělkyně Katka Bobčíková.

Pohybové a pěvecké kreace na hudbu barokního skladatele, který tuto operu poprvé představil před 330 letech nás oslovuje do dnešních dnů a to pro všechny generace. Tato opera byla zahalena do světla lásky, zklamání a pomluv. Tento příběh můžeme použít i do dnešních dnů a svých rodin. Nechováme se třeba někdy podobně? Tuto otázku nechám na každém posluchači k niternému uvažování. Měl jsem čest být pozván samou interpretkou na její koncert a jsem moc rád, že Collegium má tak vynikajícho, talentovaného, mladého umělce s velkou budoucností. Přeji Katce, aby nás mohla po dlouhá léta osvěžovat nádherným hlasem.

S velkým potleskem

Vít Krátký

Collegium musicum vocale

1 thoughts on “Katka Bobčíková zazářila v opeře Dido and Aeneas od Henryho Purcella”

  1. Představení opery Dido a Aeneas se opravdu studentům povedlo. Vyvrcholením představení byla pěvecky i herecky vynikající závěrečná scéna v podání Katky Bobčíkové, kdy královna kartaginská umírá. V sále se divákům tajil dech.

Komentáře nejsou povoleny.